18. juni 2014

Årets roadtrip

Ferieuka er over. Og det som skulle være en ekstremt lavbudsjett telt-ferie, endte som en middelsbudsjett roadtrip på over 160 mil - og med kun en natt i teltet. Vi kom sent i gang med turen, siden pinsehelga gikk med til både jobb og oppussing av diverse møbler vi skal ha i ny-leiligheta. Da vi endelig satt i bilen med både telt og primus i bagasjen, kom vi ikke lenger enn til Værnes før regnværet tok oss igjen. Og da snakker vi ordentlig pøsregn, med flere lynnedslag per minutt. Vi måtte snu. Det endte med at vi fulgte sola, fikk to fine netter på hytta på Glåmos og kjørte videre mot "det glade Sørlandet". 

Glåmoshytta er liksom et vintersted jeg forbinder mest med skiturer, men det er veldig fint der om sommeren også. Naboen var nok ikke like begeistret for at vi absolutt måtte ta turen dit, hun hadde nemlig noen egg å beskytte.






Kristiansand er en veldig fin by, og det var ordentlig sommerstemning der. Sol, sjømat på brygga, og selvfølgelig hverandre. 

Vi var en hel dag i Dyreparken også. Det var faktisk veldig moro, med tømmerrenna, spennende dyr, Kjuttaviga, Kardemommeby.. Vi var som to store unger egentlig. Vi skulle ha lånt oss en barn, det hadde sikkert tatt seg bedre ut blant alle småbarnsfamiliene som drar dit for barnas skyld. Men vi kunne ikke dra fra Kristiansand uten å besøke dyreparken. Man må jo være litt barnslig noen ganger. 






Den siste natta i Kristiansand fikk vi endelig testa ut teltet vårt. Det hadde vært synd å ha drassa med oss alt teltutstyret for ingen nytte. Og den opprinnelige planen var jo telttur. Litt utenfor byen fant vi en campingplass, med nydelige svaberg. Natta i seg selv ble egentlig litt tragi-komisk, da den oppblåsbare madrassen vår var så stor og høy at vi omtrent lå med nesa oppi taket på teltet. Det var også litt upraktisk at det var en dobbeltmadrass. Det er ikke bare-bare å snu seg i en sovepose på en luftmadrass uten at den andre våkner av det. Det ble ikke mye søvn, men det var jo en opplevelse det også. Det gjorde seg med god starbuckskaffe på kjelen morran etter. Vi skulle tross alt kjøre Kristiansand - Trondheim på en og samme dag. Heldigvis har vi begge lappen, så vi fikk bytte på å sove. 


Årets ferie ble kort, men veldig innholdsrik. Nå venter vi bare på å få tatt over leiligheten så vi får kommet i gang med oppussing. Heldigvis har vi to ferieuker i juli også, men det sier seg jo selv hva de vil gå til. 

Peace out. 

2 kommentarer:

  1. Så gøy! Blir vel ikke så lenge før jeg skal til Kristiansand å besøke lillesøster:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Heldige deg! :) Det var første gang jeg var der, og skulle ønske vi fikk vært der lenger.

      Slett