4. desember 2011

Utadvent advent

Det er andre søndag i advent allerede, og det andre lyset i lysestaken er tent. Jeg vet jeg skriver det i nesten hvert eneste innlegg, men jeg får ikke sagt det nok; tida flyr!
Det har vært noen fine dager sida sist jeg skrev. Jeg har kost meg med Per Magnus-en mens han har vært hjemme på perm, og jeg har gjort koselige adventsting.

Jeg har selvfølgelig hengt opp julestjerna i vinduet, satt frem adventsstaken, og de fire lilla lysene er på plass på bordet. Jeg har drøkke julebrus, sett julekalender på TV, hørt på det beste jeg vet innen julemusikk, skrevet julekort, kjøpt noen julegaver, fått noen julegaver. I år som i fjor, var jeg så heldig å få pakkekalender av mamman min! Jeg kommer aldri til å bli for gammel til det. Det er så innmari koselig å åpne en ny, liten pakke hver eneste dag. Jeg har hengt den opp ved senga, slik at jeg kan starte dagen med å åpne en luke. På den måten motiveres jeg til å stå opp tidligere også.

Jeg må nesten nevne lavkarboen min igjen. Det er så innmari deilig, for no er jeg skikkelig inne i det. Jeg sliter ikke lenger med å finne ut hva jeg kan spise, og dermed føler jeg ikke at det er noe pes eller at jeg gjør noen spesiell innsats i det hele tatt, - men likevel går jeg ned i vekt! Hurra!
Siden det er advent, og snart jul, har jeg prøvd ut litt lavkarbo-snop. Jeg har lagd både karameller og bounty-barer i lavkarbostil. Det er digg med litt snop i eksamens- og adventstida, uten å få dårlig samvittighet.

Oppskriften på karamellene er veldig enkel:
2 ss meierismør
3 dl kremfløte
1 dl sukrin
20 dråper vanilje-essens

Du smelter først smøret, og tilsetter fløte og sukrin. La det koke opp under konstant omrøring, til røra blir tjukk og får karamell-farge. Det tar tid, men er absolutt verdt det! Tilslutt tilsetter du vanilje-essensen, før du heller røra over på et smurt bakepapir og lar det avkjøle.

Det blir ikke sånne harde, smørbukk-karameller. De blir ganske smuldrete, og ligner kanskje mer på fudge, men jeg elsker dem :)

Bounty-barene ble også veldig gode. Jeg må innrømme at jeg liker den ekte ikke-lavkarbo bountyen litt bedre, men det kan være fordi mine stod litt for lenge i kjøleskapet før jeg dyppet dem i sjokolade. De ble litt tørrere enn orginalen, men jeg kommer absolutt til å lage flere i jula. Heller lavkarbo-bounty enn ikke noe bounty i det hele tatt.

Oppskrifta finner du her, den er henta fra bloggen til fotballfrue.







Midt oppi all den gode stemninga som har vært, har jeg nesten glemt at jeg har eksamen. Uka som kommer blir jeg nok boende på dragvoll eller biblioteket. Det går så fort! En uke med lesing, så eksamen, så enda en ny uke med lesing, og en eksamen til. Så er det juleferie, med knappe fire dager forberedelse før jula er her for fullt. Litt julekos med familien, og forhåpentligvis mange, fine julegaver, og vips! - så er Per Magnus-en hjemme igjen også.

"Hvis du smiler når ingen andre er til stede, da mener du det virkelig."
- Andrew A. Rooney


Peace out!



1 kommentar:

  1. Koselig med nytt blogginnlegg :D karamellene så bare supergode ut!!! Skulle gjerne prøvd å lage det, hadde det bare vært mulig å få tak i meierismør ;) Hehe.. Kos deg masse i adventstiden!! Peace and love <3

    SvarSlett